De l’Ariza ja n’hem utilitzat moltes receptes aquí, mai falla! aquesta és una de les seves estrelles, la salsa de calçots més bona que haureu provat mai! La prova d’això és que corre ja per moltes mans perquè qui la tasta un cop ja no vol sucar els calçots en cap altra. Ara que estem al punt àlgid de la temporada de calçotades us recordem que podeu encarregar-nos els vostres calçots (i la carn per fer a la brasa que no només de calçots ens alimentarem!) I sense més dilació aquí teniu LA salsa
Ingredients (per 12 persones aprox)
- 150 gr. d’ ametlla torrada
- 75 gr. d’ avellanes
- 25gr d’anous
- 25gr de pinyons
- una dent d´all cru
- la carn de 5 nyores
- la carn de tres pebrots “choriceros”
- un cap d´alls escalivat
- 8 tomàquets escalivats
- Dues cebes escalivades
- 2 carquinyolis o galetes maria
- unes fulles de menta i julivert.
- sal, un xic pebre,vinagre al gust i un litre d´un bon oli d´oliva
Elaboració
Triturar els fruits secs amb un robot de cuina; un cop ho tenim afegim la resta d´ingredients: all cru, alls escalivats, ceba i tomàquet escalivat, julivert, menta, carquinyoli o galeta maria. Ho triturem fins aconseguir una pasta molt fina. Hi afegim l´oli a poc a poc com si fos una maionesa, amb el robot en marxa. Donarem el toc final de sal i vinagre, remenem i ja la tenim!
Si sou més colla, afegiu un xic més d´oli.