Pastís de pastanaga (carrot cake)

pastis pastanaga

pastis pastanaga

 

Diu el blog Velocidad Cuchara que aquesta recepta és la millor del món per fer un carrot cake o pastís de pastanaga; no els desmentirem! Estem molt sorpresos del seu resultat perquè l’elaboració no pot ser més ràpida i fàcil i s’obté un pastís super esponjós i delicat. Hem variat algunes quantitats de la recepta original que al nostre parer té massa oli i sucre però hem seguit tots els seus passos. Al·lucinareu amb el resultat!


Ah! és important, per a l’elaboració de qualsevol pastís, el tamany del motlle utilitzat. En aquesta ocasió nosaltres l’hem fet en un motlle desmuntable de 26 cm però seria més adient un de 24 cm. En tot cas, i perquè ho tingueu als favorits del vostre cercador, aquí us deixem un post del blog Directo al Paladar on trobareu com recalcular els ingredients d’una recepta per adaptar-lo al vostre motlle.
També és essencial conèixer com funciona el vostre forn perquè cap és igual i el temps que es proposa a cada recepta és orientatiu. Per exemple el nostre escalfa a dalt i a baix i per garantir que els pastissos es coguin d’una manera homogenea el que fem és tapar-lo quan el posem al forn (amb una tapa de paella, treiem el mànec que és de plàstic) i al cap d’uns 15-20 minuts obrim i retirem la tapa. El coem a 150º. Va, ens deixem de rotllos i anem amb la recepta!

Ingredients (per a un motlle de 24 cm)

350 gr de pastanaga ja pelada
3 ous
220 gr de sucre (ja sabeu, utilitzem panela)
mitja beina de vainilla
200 gr d’oli d’oliva
350 gr farina
1 cullerada de postres de llevat
2 cullerades de postres de bicarbonat sòdic
2 cullerades de postres de canyella en pols
1 cullerada de postres de gingebre fresc ratllat

Pel farcit o cobertura

1 terrina de formatge d’untar Xanceda
50 gr de sucre panela (mòlt en un molinet de cafè)

Preparació

Amb Thermomix:

Posem a escalfar el forn

1.- Trossegem la pastanaga 8 segons velocitat 5. Reservem
2.- Posem al got els ous, el sucre i els granets de la beina de la vainilla (l’obriu i els retireu amb la punta d’un ganivet). Barregem 30 segons velocitat 5
3.- Afegim l’oli i les pastanagues i barregem 10 segons velocitat 4
4.- Afegim la farina, el bicarbonat, la canyella i el gingebre i barregem 20 segons velocitat 6
5.- Aboqueu la barreja en un motlle rodó, desmuntable millor, previament untat amb mantega per evitar que s’enganxi i ho poseu al forn. Nosaltres el tenim ben bé 40 minuts, però és el que hem dit abans, cal conèixer el vostre forn i saber com treballa. Per saber si el teniu llest punxeu el centre del pastís amb un escuradents i ha de sortir net.
6.- El deixeu refredar sobre una reixa del forn i passats 10 minuts el desmotlleu.

Farcit o cobertura

Poseu el sucre i el formatge i barregeu 20 segons velocitat 4

7.- Quan el pastís s’hagi refredat l’obriu per la meitat i l’unteu amb el formatge o bé el poseu directament per sobre, com hem fet amb el de la foto.
I si no tenim Thermomix?!

Ratlleu la pastanaga,
En un bol bateu el sucre amb els ous i la vainilla fins obtenir una crema llisa.
Afegiu l’oli i les pastanagues ratllades i ho barregeu
Tamiseu la farina i hi barregeu el bicarbonat, la canyella i el gingebre i ho aboqueu amb cura a la massa. És millor fer-ho amb moviments envolvents de baix a dalt i millor si aneu afegint a poc a poc la farina.
La resta de pasos és el mateix

Us garantim un deliciós pastís de pastanaga, el repetireu! (en dues setmanes ja l’hem fet tres cops!!)

Per cert, ja us heu apuntat a rebre a casa la cistella ecològica?