Una poma al dia…l’origen de la dita

Pomes

Pomes

 

Segur que has sentit més d’una vegada aquesta dita “una poma al dia, el metge t’estalvies“. Es tracta d’una traducció lliure de l’anglès “An apple a day keeps the doctor away“. Saps quin és el seu origen?

Segons aquest article del Washington Post, la primera constància que hi ha de la dita és cap al 1860, a Gal·les. En realitat, l’original deia “Eat an apple and going to bed, and you’ll keep the doctor from earning his bread” quelcom que es podria traduir com “menja una poma, ves al llit i evitaràs que el metge es guanyi el pa”. Quina mala llet, no?

A principis de segle la frase va evolucionar a “An apple a day, no doctor to pay” i cap el 1922 hi ha la primera constància de la frase que avui es continua dient.

Però, tan bona és la poma? Aquí ens expliquen que al món hi ha unes 7500 varietats de poma. Aquesta fruita és antioxidant i en diversos estudis s’ha demostrat que poden ajudar a prevenir malalties cardiovasculars. També ajuden a regular el trànsit intestinal.

A la cuina són super versàtils, en quina recepta la utilitzes? mmm a una bona tatin mai diem que no!

Aprofiteu i gaudiu-la que tot just comença la temporada!

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>