
Aquest pastís crea addicció, aviso d’entrada. Perquè no només és boníssim sinó que, a més, és molt fàcil de fer. La recepta la vaig treure del web Webos fritos i el que he fet és afegir plàtan madur i reduir la quantitat de sucre. Som-hi?
Ingredients
200 gr de xocolata negra
120 gr de mantega
120 gr de sucre morè
4 ous
2 plàtans madurs
125 gr de farina
1 culleradeta d’impulsor
Preparació
Pre-escalfes el forn a 180º.
Forres un motlle, tipus plumcake (allargat) o bundtcake (rodó amb un forat al mig) o rodó de tota la vida.
Fons la xocolata amb la mantega, a la recepta original diuen de fer-ho al microones però, com a casa no en tenim, el faig fondre al bany maria i queda molt bé. Triga més, això sí.
Deixes temperar la barreja de xocolata i mantega. Xafes dos plàtans madurs amb una forquilla i ho afegeixes a la barreja.
Tamises la farina barrejada amb l’impulsor.
En un bol bats els ous amb el sucre, ha d’augmentar el seu volum i arribar al “punt de cinta”. Sense deixar de batre, i a poc a poc, vas afegint la barreja de xocolata, mantega i plàtan.
Quan ja ho tens vas afegint la farina a poc a poc i ho remenes suaument amb una espàtula, de baix a dalt. No cal remenar gaire només cal que s’integri bé la farina a la massa. Calma amb aquest punt, és important perquè si no ho remenes molt o de qualsevol manera, la massa perdrà l’aire que has aconseguit amb el punt de cinta i el pastís no quedarà esponjós.
Un cop ho tens, fiques la massa al motlle i ho enfornes. El temps i la temperatura és diferent per a cada forn. Aproximadament, a 180º uns 30 minuts i temperatura només a la part de sota del forn. Si no tens aquesta possibilitat (com és el meu cas), al cap de 20 minuts obres ràpidament forn i tapes el motlle amb una tapa de paella (treu-li el pom de plàstic a la tapa!!). Ho has de fer molt ràpid perquè el forn no perdi calor.
Per saber si el pastís està fet, el pots punxar amb un escuradents i aquest ha de sortir net.
I, alegria! L’olor que deixa aquest pastís quan el tens el forn…ai! Que el gaudeixis!