
Ens fa molta il·lusió que ens porteu plats cuinats per vosaltres i veure com els ingredients de la bioteca es converteixen en delicioses receptes. Avui us presentem una d’aquestes sorpreses, el pastís de carbassa i pera que ens va portar la Rhoda, educadora de la Melica, i perquè el pugueu fer, aquí teniu la recepta que ens ha donat, pas a pas.
Ingredients
Per a la base:
- 200 gr farina d’espelta
- un xic de sal i canyella
- oli d’oliva
- aigua amb gas
Pel farcit:
- 1 carbassa petita pelada i cuita al vapor
- 1 compota de 7 peres madures amb vainilla (el punt que hem d’aconseguir és just abans de que es desfaci la pera, cal que quedin trossets, però cuits)
- 2 cullerades de kuzu
- 1 got de beguda d’arrós
- agave per endolcir, al punt que vosaltres vulgueu
Pel muntatge:
- ametlla llaminada crua
- 1 raig d’aigua
- 1 raig d’agave
Preparació
La massa de la base:
Pre-escalfem el forn
Barregem la farina d’espelta, la sal i la canyella, afegim mica a mica un raig d’oli d’oliva fins que aconseguim una textura com de sorra de platja mullada. Afegim un raig d’aigua amb gas freda i amassem fins aconseguir una bola. L’extendrem, la posem en un motllo, punxem la base perquè no s’infli i la coem al forn.
El farcit:
Un cop cuita la carbassa i la compota de pera, les barregem i deixem que facin xup-xup durant 10 minuts. Dissoldrem les dues cullerades de kuzu en el got de beguda d’arròs i ho afegim al farcit, removem dos minuts (fins que aconseguim una textura espesa) afegim l’agave i deixem reposar 10 minuts.
El muntatge:
Torrarem l’ametlla llaminada (no tota, reservem una mica per decorar el pastís) en una paella amb el foc molt suau, no s’ha de cremar, només perdre el color blanc. Afegim el raig d’aigua i el d’agave i removem fins que ens quedi massapà. Això ho extendrem sobre la base ja cuita. A sobre hi abocarem la compota de carbassa i pera i finalment per sobre hi posarem una mica d’ametlla llaminada i gratinarem al forn uns 30 segons.