Pasta a la carbonara

Pasta carbonara La Bioteca

Pasta carbonara La Bioteca

La de veritat, la que està feta amb ou i parmesà ratllat i que queda deliciosament bona! Això sí, aquest plat s’ha de menjar al moment perquè no aguanta gens bé el reescalfament. Untuosa, gustosa i, a partir de la base d’ou i formatge, es poden els ingredients que vulgis. Sí, la tradicional seria amb la cansalada italiana, el guanciale, però aquí la presentem amb carbassó i xampinyó. Tuneja-la al teu gust!

Ingredients (3-4 persones)

400 gr pasta llarga
1 carbassó
1 safata xampinyó portobello
2 ous i un rovell
125 gr de parmesà ratllat
Sal i pebre
Oli d’oliva

Preparació

Tallar a rodanxes fines el carbassó (ideal una mandolina per fer això) i saltejar-lo en una paella uns minuts fins que comenci a fer-se (el carbassó no triga gaire i més si està a rodanxes fines). En una altra paella saltejar els xampinyons a rodanxes a foc mig-alt. Acabar de fer el carbassó i el xampinyó tot junt un parell de minuts, que quedi daurat, sense líquid.

Coure la pasta com indiqui el fabricant: a la bioteca tenim pasta Castagno (5-7 min de cocció) i Riet Vell (9 min de cocció).

En un bol batre els dos ous i el rovell, afegir el parmesà ratllat, i  barrejar.

Un cop feta la pasta, escorre-la, afegir el carbassó i el xampinyó i la barreja d’ou i parmesà. Amb l’escalfor de la pasta ja es cou una mica l’ou. Ha de quedar un plat cremós, per això l’ou queda a mig fer.

Rectificar de sal i pebre i ja tenim un plat deliciós i fàcil de fer.

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>