Lassanya de verdures amb col pak choi

lassanya-vegetal

lassanya-vegetal

Una de les últimes verdures en arribar a la bioteca ha estat la col pak choi, o col xinesa, caracteritzada per ser toveta i fina. El cas és que ahir a la botiga la Roser preguntava com es podia cuinar i li va respondre l’Eugènia que acabava de fer la seva compra, “jo la posaré avui a una lassanya de verdures”. Ja ho té això la bioteca, i ens agrada molt, gent que no es coneix de res acaba parlant de cuina i d’aquí surten bones idees que nosaltres ens apuntem, com en aquest cas, la lassanya de verdures de l’Eugènia amb col pak choi; som-hi?

Ingredients (per a 2 persones)

  • 9 llàmines de lassanya
  • 1 ceba
  • 2 porros
  • 1 col pak choi
  • una cullerada de farina
  • mig got de llet
  • 1 cullerada de formatge d’untar Xanceda
  • formatge per gratinar La Selvatana
  • sal, oli d’oliva

Preparació

Rentem i tallem ben finets els porros i la ceba i posem a sofregir.

Mentrestant en una cassola amb aigua bullent courem les llàmines de lassanya, posant atenció a que no s’enganxin entre elles! (és l’única dificultat que pot tenir aquesta recepta)

També rentarem i picarem la col pak choi que afegirem a la ceba i els porros quan estiguin ja mig cuits.

Un cop fetes les verdures hi posem una cullerada de farina i remenem un parell de  minuts, que es cogui la farina. Després afegirem la meitat de la llet i remenarem bé. La idea és que ens quedi un farcit un xic cremós.

Preescalfem el forn i muntem la lassanya: en una safata fonda posarem una mica de mantega en el fons; tot seguit intercalarem una capa de pasta i una farcit, acabarem amb la pasta.

En la mateixa paella on hem fet el farcit posarem la resta de la llet i la cullerada de formatge Xanceda i remenarem fins que es desfaci, un cop fet ho abocarem sobre la lassanya, la cubrirem amb formatge ratllat i al forn amb només calor a sota (si us passa com a nosaltres que no teniu aquesta opció en el vostre forn, tapeu la lassanya) durant 15 minuts i després poseu el gratinador. Com veieu no hem fet beixamel, si us agrada amb més salsa podeu fer-la però tal com us l’expliquem queda ben bona i més ràpida.

Bon profit!