Farcellets de bledes

farcellet bledes la bioteca

farcellet bledes la bioteca

 

Aquesta recepta l’hem extret d’una de les revistes Thermomix i és dels pocs plats que cuinem sencers amb aquest aparell ; a casa és més aviat una eina de cuina, molt útil això sí, perquè som més de fer xup-xup. Però de tant en tant descobrim o ens fan descobrir plats ben senzills i bons, fets amb la Thermomix. Un d’ells són aquests farcellets de bledes cuinats al varoma (vapor) mentre al vas es fa una salsa de tomàquet que acabaràs tornant a fer per a altres plats.

Si encara creus que no t’agraden les bledes, fes aquest plat, de veritat. Et reconciliaràs amb aquesta verdura, definitivament. Som-hi ?

Ingredients per als farcellets

1 manat de bledes (només les fulles)

1 pastanaga

200 gr carn picada (versió vegetariana, xampinyons ben picats)

80 gr d’arròs

1 llesca de pa de motlle remullat en llet

1 ou

Sal i pebre al gust

Ingredients per a la salsa de tomàquet

1 pot de tomàquet pelat (600 gr)

½ ceba

1 dent d’all

1 raig de vi negre

1 culleradeta d’herbes al gust (orenga, alfàbrega, farigola, romaní…)

1 culleradeta de pebre dolç

1 culleradeta de sal

1 culleradeta de sucre

oli d’oliva

Preparació

Renta les fulles de bledes, les més grans les pots dividir en dues parts. Xafa el nervi central de les fulles perquè aquestes es puguin enrotllar més fàcilment.

Al vas de la Thermomix tritura la pastanaga 3 segons, velocitat 5. Afegeix la resta d’ingredients, 10 segons, velocitat 1.

Farceix cada fulla de bleda amb una cullerada d’aquesta barreja i la vas posant a la safata varoma (utilitzaràs les 2 safates) i reserva.

Al vas de la Thermomix posa l’oli d’oliva (25 gr) i la ceba a trossos juntament amb la dent d’all. Pica 4 segons velocitat 5. I cuina 10 minuts, 100º, velocitat 1.

Afegeix el raig de vi i cuineu 1 minut, 100º, velocitat 1, sense el cubilet.

Hi poses la resta d’ingredients, a sobre de la tapa col·loques la safata Varoma i programa 25 minuts, varoma, velocitat 1.

Passat aquest temps ja tindràs cuits els farcellets, retira la safata varoma, col·loca de nou el cubilet i tritura 30 seg velocitat 5-10.

I ja ho tens! un dinar ben sa i ben bo.

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>