Empanadilles de pollastre al curri

labioteca.cat(8)

empanadilles pollastre la bioteca

Fas brou de pollastre? I que en fas de la carn, croquetes? Sí, per aquí també però com fem brou cada setmana, a casa estàvem una mica cansats ja de fer croquetes…Així que hem utilitzat el pollastre del brou, i la pastanaga, per fer el farcit d’unes empanadilles que, en realitat, accepten qualsevol farcit. Ah! I les fem al forn, queden molt més lleugeres i bones!

Ingredients (per a unes 18 empanadilles)

1 porro

1 ceba

La carn d’una cuixa de pollastre que haurem utilitzat per al brou, ja picada

Pastanaga del brou, picada també

Oli d’oliva

sal

curri (opcional, podeu posar una altra espècie que us agradi o no posar-ne)

una culleradeta de farina i mig got de llet, per fer el truc perquè us quedi un farcit perfecte.

La massa de les empanadilles que la trobeu en aquest altre post i que és extreta d’aquest blog. Amb la farina de xeixa de Can Mestre queda molt bé.

Preparació

Renteu i talleu finament el porro i la ceba i ho sofregiu a foc molt lent, fins que quedi transparent.

Quan ja ho teniu, afegiu el pollastre i la pastanaga i remeneu. Rectifiqueu de sal.

I ara ve el truc per a qualsevol farcit, o inclús per a unes verdures per menjar amb pasta. L’hem extret d’aquest altre bloc i és un truc que utilitzem molt a casa. Quan ja heu barrejat el pollastre amb les verdures ho aparteu a un costat en la mateixa paella. Aleshores afegim la culleradeta de farina i remeneu un parell de minuts, que es cuini bé. Afegiu la llet i remeneu i obtindreu una mena de beixamel molt líquida però suficient perquè el farcit quedi cremós. No dona gust. Ho ajunteu tot i ja us poseu a formar les empanadilles.

En aquest punt, escalfeu el forn i aneu formant les empanadilles. No es tracta d’estirar la massa com de dividir-les en boletes de la mida d’una mica més que una nou. Amb la quantitat de la recepta us en sortiran unes 16-18 unitats.

 

La cocció depèn del forn, cadascun és un món. Com a referència, el nostre el posem a 150º uns 20 minuts.

 

No en sobraran, no cal pensar en congelar ;)

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>