
Ho sabem, anem una mica justos amb aquesta recepta més estiuenca que no pas de tardor. El cas és que la tenim guardada des que ens la va donar la Paula, que a més de fer unes vaixelles de ceràmica precioses, cuina molt bé. Nosaltres la fem molt i incomprensiblement encara no l’havíem publicat. Mai és tard! Som-hi amb la recepta
Ingredients (per a 3-4 persones)
1 porro
3 carbassons mitjans (aprox 700-750 gr)
1 got d’aigua (250 gr)
10 fulles d’alfàbrega
2 formatgets (opcional)
sal i pebre
un raig d’oli
Preparació
Renteu i talleu finament el porro i el sofregiu a foc lent en una cassola.
Quan ja estigui estovat, hi afegiu el carbassó tallat a quadradets, que es farà més ràpid. El deixeu sofregir 1 minut i afegiu l’aigua, com veureu no cobreix el carbassó però no cal tampoc. Compteu 10 minuts des que arrenqui a bullir l’aigua i salpebreu al gust
Quan ja estigui cuit el carbassó, afegiu les fulles de carbassó i els formatgets (les últimes vegades que l’hem fet no en teníem i també ha quedat molt bona) i tritureu fins tenir una crema fina.
A l’hora de servir-la podeu posar uns encenalls de formatge tipus parmesà o una cullerada de iogurt ben cremós com el de La Selvatana o uns crostons…deixeu anar la vostra imaginació i bon profit!