Bacallà amb samfaina

samfaina la bioteca

samfaina la bioteca

El títol diu “bacallà amb samfaina” però la protagonista aquí és la samfaina, el bacallà és l’acompanyament. Perquè el que volem explicar és aquesta recepta de verdures que és d’allò més versàtil i que, si feu en quantitat, podeu congelar i utilitzar quan convingui. Amb arròs o civada, per exemple, en una coca amb anxoves, per acompanyar una truita… Una recepta que en castellà es pisto i en francès, ratatouille (tot i que ben bé no són exactament el mateix, deixem-ho en que són receptes cosines…) Som-hi?

Ingredients (per a 4 persones)

4 cebes de Figueres
2 pebrots italians (verds)
2 carbassons no gaire grans
1 albergínia petita
8 tomàquets pera (sense llavors ni pell)
6 dents d’all
4 lloms de bacallà dessalat
4 ous durs

Preparació

El primer de tot és preparar cada verdura. Aquesta és l’única complicació que té la recepta, que sí, és un pel laboriosa.
L’albergínia la peleu, la talleu a daus petits i la deixeu en aigua i sal uns 30 minuts perquè perdi la fortor.
La resta de verdures també les talleu en brunoise (a daus petits).
Per pelar els tomàquets, els escaldeu de dos en dos en aigua bullint 10 segons. Els talleu el tall i la pell surt molt fàcilment.

Per cuinar les verdures: primer sofregiu la ceba que quedi quasi transparent, a foc suau. Després afegiu els alls i els pebrots i quan aquests tinguin una mica de color, afegiu l’albergínia i el carbassó i la darrera verdura a incorporar serà el tomàquet. S’ha de cuinar tot a foc lent. Compteu 3 hores des que us poseu a tallar la verdura fins que estigui tota cuita. Sí, és temps, però val la pena i, recordeu, sempre podeu fer més quantitat i congelar.
Quan ja està la samfaina feta, afegiu el bacallà dessalat i escorregut amb la pell cap avall i en 10 minuts estarà fet. Els últims dos minuts afegiu els ous durs, tallats per la meitat.

Amb aquesta recepta acomiadem l’estiu però aprofiteu que encara hi ha tomàquets madurs ben bons!

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>