Arròs amb llet

arros amb llet

arros amb llet

Avui us portem tot un clàssic, arròs amb llet, un postre que alguns dirien “viejuno” però que està ben bo, almenys a casa ens agrada molt tot i que no el fem quasi mai. Donem les dues versions, amb la Thermomix i sense perquè la recepta, directament, l’hem extret del llibre bàsic de receptes que acompanya el robot. Només hem variat una mica les quantitats perquè no quedi tan dolç ni tan pastós, ens agrada més líquid. Som-hi?

Ingredients (per a 2-3 racions)

800 gr de llet

80 gr d’arròs blanc

80 gr de sucre panela

la pell d’una llimona i d’una taronja (sense la part blanca que és l’amargant)

1 branca de canyella

canyella en pols

Preparació

amb Thermomix:

posem l’accesori de la papallona; afegim al got la llet, l’arròs, la pell de llimona i taronja i la branca de canyella. Programem 45 minuts, 90º de temperatura, velocitat 1.

Passat el temps, afegim el sucre i programem 10 min, 90º de temperatura i velocitat 1.

Ho repartim en dos o tres bols i empolvorem amb canyella en pols, al gust. Deliciós!

sense Thermomix:

és més o menys el mateix procediment només que haurem de ser nosaltres els que fem de papallona i haurem de remoure constantment (amb cullera de fusta si us plau!)

En una cassola baixa posem la llet, l’arròs, la pell de taronja i llimona i la branca de canyella i ho posem al foc mig suau (per exemple a la vitro, al 6). Comptarem ben bé 45 minuts també i haurem d’anar amb cura d’anar remenant constantment. Quan faltin 10 minuts (o sigui, al minut 35) afegirem el sucre. Passat el temps, provem que l’arròs estigui ben cuit, ha de quedar una textura ben cremosa. I ja ho podem repartir en bols i empolvorar amb canyella en pols. A gaudir-lo!