Taboulé

taboulé

taboulé

 

Tot i que ja hem començat setembre, les temperatures encara són força elevades així que podem continuar menjant amanides que és el més refrescant que hi ha per combatre la caloreta. Després del descans de les vacances, que bé que ens han sentat!, reprenem el blog i ho fem amb una receta senzilleta i ben bona, un taboulé, una amanida amb una bona quantitat d’herbes aromàtiques, bàsicament julivert i menta. No podem dir que és el clàssic taboulé però és el que fem a casa i a nosaltres ens agrada molt, som-hi amb la recepta!

Ingredients:

150 gr de cuscús

2 tomàquets

1 cogombre

1 ceba petita

1 grapat de panses

julivert i menta (la quantitat va al vostre gust, en aquest cas hem posat 4 branquetes de julivert i 6 fulles de menta i ens va quedar una mica soso, altres vegades hem afegit una mica de coriandre i li queda molt bé)

sal, oli i llimona

Preparació:

posem una mica d’aigua a bullir, no gaire, amb mig got ja fem. En una safata no plana del tot, o el mateix bol per a la amanida pot servir, posem el cuscús ben estirat i amb una cullera l’anem “regant” amb l’aigua calenta. La idea és que quedi empapat però que no sobri aigua sobre el cuscús. Ho taparem amb un plat.
Mentrestant pelem i tallem els tomàquets, el cogombre i la ceba a daus petits. Piquem les herbes.
Tot seguit desgranem el cuscús, que quedin els grans separats els uns dels altres. Hi afegim ja la resta d’ingredients: el tomàquet, el cogombre, la ceba, les panses i les herbes.
Ho amanim amb sal, llimona i ho deixem a la nevera que es refredi. A l’hora de servir el taboulé, treiu-lo un quart d’hora abans perquè no estigui tan fred, l’acabeu d’amanir amb l’oli d’oliva i ja ho teniu!

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>