Risotto de bolets

risotto plat

Ingredients pel risotto

Aquesta és una recepta senzilla però molt resultona. Obtindrem un arrós ben cremós sense haver d’utilitzar crema de llet (que l’original, igual que la carbonara, no en porta!)

Ingredients: (per 3 persones; un plat de risotto i una amanida de tomàquet, alvocat i mozarella i ja teniu un dinar ben apanyat)

  • 300 gr d’arrós blanc. Nosaltres utilitzem el rodó de Riet Vell
  • 300 gr de bolets, en aquest cas hem utilitzat xampinyons però utilitzeu els bolets que més us agradin
  • 1 ceba
  • brou de verdures, de brick o cassolà (sempre és millor si el podeu fer vosaltres…) necessitareu un litre o més.
  • 120 gr de parmesà (nosaltres som generosos amb el formatge)
  • sal, pebre
  • oli d’oliva
  • una mica de mantega (una cullerada)

Preparació:

Si voleu fer vosaltres el brou, és el primer que haureu de fer si no el teniu ja fet. Si preferiu utilitzar de brick, afegiu aigua a l’hora d’escalfar-lo per si necessiteu  més líquid

Ratllem el formatge i reservem

Posem una mica d’oli i una mica de mantega en una cassola (si no voleu utilitzar mantega, poseu una mica més d’oli) i sofregiu la ceba que haureu picat finament.

Posarem en una paella els xampinyons nets i tallats a llàmines, el gruix al vostre gust. Sal pebreu i podeu afegir julivert tallat i una mica de vi blanc quan ja estiguin a mig fer. Si afegiu vi blanc, pugeu el foc perquè s’evapori l’alcohol. Reservem els xampinyons

Quan tinguem la ceba feta, afegim l’arrós i el deixem un parell de minuts tot remenant, veurem que es torna una mica transperent. Afegim sal, atenció amb no passar-vos si utilitzeu brou de brick que ja de per si porten sal.

I aquí ve el quid de qualsevol risotto!! Anireu afegint cullerots de brou, que tindrem al costat de la cassola, ben calent. No afegim més fins que l’arrós s’hagi begut el brou i no parem de remenar en cap moment. Afegim cullerot de brou i remenem. Així fins que l’arròs estigui fet. Quan ja ho tenim afegim els xampinyons i el formatge ratllat, apartem del foc, remenem i deixem reposar un parell de minuts i cap a taula! El risotto és un plat que un cop fred queda una mica ciment però si us en sobrés el podeu re-escalfar amb un xic de llet tot i que no serà el mateix que recent fet

risotto plat

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>