Quiche d’espinacs i ricota

quiche espinacs

quiche espinacs

Reactivem el blog amb una recepta ben versàtil i que a casa ens agrada molt, una quiche! en aquest cas d’espinacs i ricotta. La versió fàcil és aquella en la que es pot utilitzar una base de massa comprada, com les que tenim a la bioteca. Però, francament, res pot igualar a una feta a casa i no és gens complicada, només cal tenir en compte que aquesta massa necessita dues hores de repós a la nevera, nosaltres la preparem el dia abans. Una altra aventatge és que amb la massa que sobra es pot improvitzar unes galetes salades ben resultones ( i bones). La recepta la teniu explicada aquí.

Ingredients

Massa brisa

1 manat espinacs

1 ceba petita

100 gr de ricota

2 ous

250 ml llet La Selvatana

sal i nou moscada

grapat de panses (opcional) (abans d’afegir-les al farcit, poseu-les en aigua una bona estona perquè s’hidratin però afegiu-les ben escorregudes)

Preparació

Feu la massa brisa com s’indica a la recepta. Quan aneu a fer la quiche, estireu la massa, forreu un motlle rodó i baix, d’uns 22 cm de diàmetre, (guardeu el que us sobra de la massa!) i precuineu al forn uns 10 minuts. No es tracta de que es faci sinó que la massa agafi una mica de consistència perquè no s’entovi massa quan hi poseu el farcit.
Aquí us expliquem directament el farcit d’espinacs que podeu fer mentre teniu la massa al forn.
Netegeu bé els espinacs, els escorreu i els talleu.
Tallem la ceba i la sofregim, quan estigui transparent afegim els espinacs i els coem, a foc alt, que deixin anar tota l’aigua i aquesta s’evapori.
Esmicolem la ricota i l’afegim als espinacs, saltegem un parell de minuts. Si voleu posar-hi panses, ara és el moment. Rectifiqueu de sal.
Batem els ous amb la llet. Hi posem una mica de sal i de nou moscada. Disposem el farcit sobre la massa i a sobre aboquem la barreja d’ous i llet.
Enfornem durant 30 minuts aproximadament, ha de quedar ben cuallat l’ou i la llet. El temps dependrà del vostre forn.
Que la gaudiu!