Quiche de carbassa i formatge de cabra

quiche-carbassa

quiche-carbassa

 

A casa som molt fans de les quiches perquè les podem fer de casi qualsevol ingredient. L’altre dia va venir la Lili a demanar-nos idees per fer diferents quiches i al final va ser ella la que ens en va donar una, quiche de carbassa amb formatge de cabra. Mmmm això ha d’estar boníssim! provem-ho! I aquí la teniu; queda molt suau, i com a formatge hem utilitzat el de Montbrú. Aquesta vegada hem fet nosaltres la massa, a la bioteca en tenim de fetes i s’ha de dir que estan prou bones però mai es pot comparar a la feta a casa, intente-ho que val la pena! Com a recepta de massa hem seguit la del llibre de l’estimada Julia Child, L’art de la cuina francesa. Som-hi!

Ingredients:

per a la massa;

280 gr farina

170 de mantega treta de la nevera al moment i tallada a trossets d’1 cm aprox. Diu en el llibre que utilitzem 170 de mantega i 4 cullerades de margarina però com que d’això no en gastem, posem només la mantega i llestos, perdona’ns l’atreviment, Julia!

1 cullaradeta de sal

1/4 cullaradeta de sucre

1/2 tassa d’aigua molt freda i unes gotes més si s’escau

pel farcit;

350 gr de carbassa (sense pell ni llavors) cuita al vapor

1 ceba

100 gr de formatge Montbru ratllat

200 cl de llet

2 ous

sal i un xic de nou moscada o de cúrcuma

Preparació de la massa;

Necessita reposar com a mínim dues hores a la nevera. Es pot fer el dia abans.

En un bol posem la farina, la sal, el sucre, la mantega. Barregem amb la punta dels dits amb rapidesa fent que la farina i la mantega quedin desmotllades però sense entretenir-nos gaire perquè ja es barregerà millor el greix després.

Afegim l’aigua freda i barregem ràpid, amb els dits junts, la mà una mica corvada. Juntem la massa, l’apretem i donem forma de bola. Aquests passos els podeu fer amb un robot de cuina, tipus Thermomix

Enfarinem una mica la superfície de treball de la cuina. Disposem la bola de massa i amb la part de dalt de la mà apretem la massa i la fem lliscar uns centímetres. És una operació ràpida per acabar de barrejar la farina i la mantega i s’en diu fraisage. Recollim de nou la massa i la treballem una mica fins aconseguir una bola suau. La deixem a la nevera, embolicada en paper, com a mínim 2 hores.

A l’hora d’estirar-la ho fem ràpid perquè com porta tanta mantega es faria difícil treballar-la.

Pre-escalfem el forn.

Quan la treieu de la nevera ja veureu que teniu una bola dura, l’aneu estirant amb el corró endavant i darrere i ja veureu que es va estirant força bé. Forrem amb la massa un motllo desmotllable rodó de forma que ens sobri ben bé uns 5 cm de pasta tot al voltant. Després retirem el sobrant i el podem utilitzar per fer galetes saledes, mini quiches…la podeu congelar o utilitzar l’endemà. Posem sobre la massa paper de forn i a sobre llegums secs per evitar que pugi la massa. I la coem al forn uns 8 minuts. La idea és que es cuini una mica, no massa, perquè després no s’estovi quan posem el farcit.

Preparació del farcit

Cuinem al vapor la carbassa. Tallem una ceba i la sofregim i hi afegirem la carbassa ja cuita. Donem un parell de voltes que es rosteixi una mica la carbassa. Ens quedarà molt desfeta. Aquest farcit el disposem sobre la massa ja pre cuita i a sobre el formatge ratllat. En un bol batem els dos ous amb la llet i, si voleu, podeu afegir un xic de nou moscada o de cúrcuma. Posem aquesta massa sobre el nostre farcit i ja podem enfornar. L’ou i la llet ha de cuallar, la quiche estarà feta quan al punxar-la amb un escuradents aquest surti net; el temps dependrà del vostre forn però compteu ben bé mitja horeta. Bon appètit!

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>