Puré d’apirave i patata

pure-dapirave

pure-dapirave

L’apirave és una verdura, parent de l’api, amb poques calories i ric en fibra i oligoelements. Es pot utilitzar cru, ratllat en una amanida, o bé cuinat. Té un gust aromàtic i avui nosaltres us proposem utilitzar-lo per donar-li un toc diferent a un puré de patates. Les possibilitats culinàries de l’apirave són enormes!

Ingredients:

  • Mig apirave pelat (aprox 400 gr)
  • 600 gr de patates
  • un raig de llet
  • 40 gr de mantega
  • sal

Preparació:

Pelem i tallem a daus grans tant l’apirave com les patates. Ho podeu bullir, fer-les al vapor o en una olla exprés. En qualsevol dels casos, un cop ho tingueu cuit, ho passareu pel passa-purés o bé aixafat amb una forquilla (i molta paciència). Al final li afegiu la mantega que li dóna un punt cremós al puré; per aconseguir una textura més suau, podeu afegir un raig de llet o bé la mateixa aigua de cocció. Només us quedarà sal pebrar i ja tindreu un puré deliciós! Perfecte per acompanyar, per exemple i com es veu a la foto, un culatí o bistec tallat a tires amb molta ceba caramel·litzada i un toc de brandy ;) Bon profit!

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>