Patés vegetals

pates vegetals

pates vegetals

Si teniu convidats a sopar o voleu fer un sopar més informal, que faci més de festa, us proposem tres patés vegetals molt coneguts i molt fàcils de fer que com a entrants queden genials. Parlem del paté de cigrons, hummus, d’albergínia, mutabal, i d’alvocat, guacamole. Fetes les presentacions, anem amb les receptes:

Hummus

Ingredients:

  • Podeu coure vosaltres mateixos els cigrons, però nosaltres utilitzem els ja cuits. Necessitarem un pot petit (pes escorregut 220 gr)
  • 1 cullerada generosa de tahin
  • 1 dent d’all
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre vermell dolç
  • una mica d’aigua
  • el suc de mitja llimona
  • 1 cullerada de iogurt La Selvatana (l’utilitzem per amorosir la crema, que quedi més unctuosa)

Preparació:

En el got del turmix o la Thermomix posem tots els ingredients (excepte el pebre dolç) i batem bé fins que quedi una crema llisa, unctuosa. Aneu rectificant d’oli si veieu que necessiteu més. No us passeu posant aigua, l’utilitzem per ajudar a xafar tots els ingredients però si us passeu podria quedar una massa líquida i això no ho volem pas! Quan ho tinguem, ho posem en un plat fons o un bol i decorem amb pebre vermell i un rajolí d’oli d’oliva

Mutabal

Ingredients:

  • 2 albergínies (que podem fer al vapor o al forn, com preferiu)
  • 1 cullerada generosa de tahin
  • 1 dent d’all
  • oli d’oliva
  • sal
  • comí en pols
  • el suc de mitja llimona

Preparació:

Aquest és el més laboriós perquè hem de coure abans l’albergínia. Podeu fer-la al vapor, tallant-la en trossos, o bé al forn com si fessiu escalivada. Hem probat les dues maneres i ens agrada més al forn però això ja va a gus vostre. Un cop l’albergínia feta, la posarem escurregada al got del turmix o la Thermomix juntament amb la resta d’ingredients i ho batrem fins aconseguir una crema fina. Atenció amb el comí en pols, és millor anar rectificant que no passar-nos perquè té un gust intens.

Guacamole

Ingredients:

  • 2 alvocats madurs
  • mitja ceba
  • 1 tomàquet madur
  • oli
  • sal
  • suc de mitja llimona
  • coriandre (al vostre gust, atenció perquè és molt intens, si no hi poseu, no passa res, també queda ben bo, el mateix amb el picant, encara que la recepta original en porti nosaltres mai en posem i ens queda deliciós!)

Preparació

Si el mutabal és el més laboriós, aquest és el més senzill. Piquem els alvocats, la ceba i el tomàquet, afegim la sal i el suc de llimona i un rajolí d’oli i amb l’ajuda d’una forquilla ho anem xafant. Creiem que la gràcia és anar trobant els trossos d’alvocat, ceba i tomàquet però si no us agrada la textura ho podeu passar pel turmix.

Per acompanyar el guacamole el més adient són uns bons nachos i per l’hummus i el mutabal el que més s’escau és el pa de pita. El podeu fer seguint aquesta recepta (si no teniu Thermomix, ho podeu fer igualment, és qüestió de posar la farina a la taula de treball de la cuina, en forma de volcà, i al mig hi aboqueu el llevat fresc (si és deshidrat ho barregeu abans amb la farina); el sucre, la sal, l’oli d’oliva i l’aigua tèbia. Ho amasseu bé i ho deixeu reposar 1 horeta, en un recipient tapat i que no tingui corrent d’aire.

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>