Paté de carxofa i nyàmera i altres aperitius per Cap d’Any

tartaletes

tartaletes

No sé que en penseu vosaltres però a nosaltres la nit de Cap d’Any ens ve més de gust un sopar a base d’aperitius, un pica pica, que no pas un àpat com el de Nadal o Sant Esteve. Així que us proposem algunes idees per un sopar més informal, totes ben senzilles i ben bones, clar! També us vam deixar fa un temps unes receptes de patés vegetals, així teniu més per escollir. Som-hi?

Paté de carxofa i nyàmera

Aquesta recepta ens l’ha donat la Carla i no pot ser més fàcil de fer, bé, totes les que us proposem avui són ben senzilles d’elaborar.

Ingredients:

3 cors de carxofa

3 nyàmeres petites

oli d’oliva i sal

Preparació:

Netegem les carxofes i reservem els cors. Netegem la nyàmera però la deixem sencera i amb pell. Ho coem tot al vapor durant una bona estona (ben bé 40 min) i un cop ho tenim, salem i triturem amb oli d’oliva. Nosaltres hem afegit un xic de llet per tenir un paté més cremós. I ja ho teniu!

Crema de bonítol amb maionesa i ceba

Aquesta i la que ve són, un cop més del Xef Ariza a qui recorrim sovint per preguntar-li idees i receptes (i mai falla)

Ingredients:

1 pot de lloms de bonítol (els d’Olasagasti amb oli d’oliva ecològic que tenim a La Bioteca están boníssims)

1 ceba

1 pot de maionesa (com la de Cal Valls)

Preparació:

Piquem la ceba ben fina i la deixem en remull, mínim una hora, per treure-li la picor.

Escorrem la ceba i en un bol la barregem amb la maionesa (no cal posar tot el pot, dependrà de la quantitat que volguem, igual que els lloms de bonítol) i el bonítol que prèviament haurem esmicolat. Ja tenim llest el paté per farcir tartaletes de pasta brisa o bé torradetes, com es veu a la foto.

Bacallà fumat amb tomàquet i olivada

Aquesta recepta és cert que és més adient per l’estiu quan és temporada de tomàquets perquè apostem clarament pels productes de temporada. Així que en comptes de posar-hi tomàquet ara hi posariem mermelada de tomàquet i a sobre el bacallà fumat. Vosaltres decidiu!

Ingredients:

1 paquet de bacallà fumat

1 o 2 tomàquets madurs // mermelada de tomàquet

oli d’oliva

olivada

Preparació:

Si utilitzem tomàquet natural, el tallem a daus petits i els amanim amb un xic d’oli d’oliva i sal. Tallem a llàmines el bacallà i ja podrem muntar les torradetes: una capa de tomàquet, a sobre un llàmina de bacallà i una punta d’olivada.

Que tingueu una molt bona entrada d’any!!