
Quan algú em diu que no li agrada la xocolata sempre penso pobre! no saps el que ets perds…I et perds, per citar només un exemple, un pastís com aquest que ens va fer la Roser, de xocolata negra i taronja. El pa de pessic queda esponjós gràcies al cabell d’àngel i als nou ous que porta i que s’han de batre amorosament, separant les clares dels rovells. Va, no ens enrotllem més i anem amb la recepta
Ingredients
300 gr de farina blanca
300 gr de sucre
9 ous
xic de sal
1 cullaradeta de canyella
ratlladura pell de taronja
un grapat de cabell d’àngel
melmelada de taronja
xocolata de postres (ara en trobareu a la bioteca, de xocolates Solé, boníssima!)
Preparació
barregem la meitat del sucre amb les clares (és ben important que en les clares no hi hagi cap rastre dels rovells perquè si no les clares no pugen) i el xic de sal, montem fins que quedi una barreja mig sòlida.
L’altre meitat del sucre es barreja amb els rovells fins que quedi un color blanquinós. Hi afegim 100 gr de farina tamisada, la canyella, la pell de la taronja ratllada i el cabell d’àngel i ho barregem bé.
Incorporem a aquesta barreja les clares muntades i ho barregem amb molt de compte perquè no baixin les clares. Hi anem afegint la resta de la farina tamisada amb compte, sempre barregem a mà i fent moviments suaus de baix a dalt, mai fent circumferències.
Una vegada ho tenim, ho aboquem en un motlle untat amb mantega i el posem al forn, prèviament escalfat, uns 35 minuts a 200º només per sota, perque pugi
Muntatge
Un cop fet el deixem refredar i el tallem per la meitat, deixem una mica més gran la part de sota. Podem emborratxar la part de sota, això ja és opcional. Untem les dues meitats de melmelada. Mentrestant desfem la xocolata al bany maria i un cop desfeta l’estenem per sobre i els costats del pastí. Ho decoreu al vostre gust
I ja teniu un excel·lent pastís de xocolata amb taronja.