Mandonguilles amb salsa

mandonguilles amb salsa

Mandonguilles amb salsa

Vet aquí una recepta d’alló més tradicional i ben fàcil de fer tot i que un xic laboriosa però sempre podeu fer de més i congelar-les. Som-hi?

Ingredients (per una vintena de mandonguilles, aproximadament)

– per les mandonguilles:

400 gr de carn picada (nosaltres hem utilitzat només de vedella)

mitja ceba picada fina

una dent d’all, també ben picada

una mica de julivert picadet

una molla de pa humitejada en llet (el tamany d’una llesca és més que suficient)

un rovell d’ou

sal i pebre

– per la salsa:

dues cebes mitjanes

1 pastanaga

vi blanc

brou de verdures

una fulla de llorer

– arrós blanc per acompanyar

Preparació:

El primer que hem de fer és preparar la carn de les mandonguilles. Per això en un bol posarem la carn picada, la ceba, l’all i el julivert tot ben picat, el rovell d’ou i la molla d’una llesca de pa que prèviament haurem mullat en llet (ideal el pa del dia anterior). Barregem bé tots els ingredients i salpebrem. Hem de poder fer boles de carn per tant si ens quedés una massa poc consistent hauriem d’afegir farina però això hauriem d’evitar-ho; per tant, vigilem que la molla de pa estigui húmida i prou. Reservem

Mentrestant tallem en trossets petits, quadradets, la ceba i la pastanaga. En una cassola posem oli a escalfar i a foc lent courem les verdures. Ara podem començar a fer les boletes que enfarinarem i fregirem en una paella. Escorrerem bé les mandonguilles en paper absorbent perquè no quedin olioses. Anem vigilant que no se’ns cremin les verdures!

Quan aquestes estiguin potxades abocarem el vi blanc, mig got, i pujarem el foc perquè s’evapori l’alcohol. Un cop evaporat afegirem les mandonguilles fregides i ho cobrirem tot amb el brou. Deixarem coure uns 25-30 minuts a foc suau i amb la cassola tapada. Quan quedin 10 minuts rectifiquem de sal i podem afegir una picada d’ametlla i avellana.

Nosaltres vam triturar la salsa, això ja va a gust vostre! Per acompanyar aquest plat vam fer arròs blanc però també podeu acompanyar-ho amb patates fregides. Que vagi de gust!

 

Per cert, ja us heu apuntat a rebre a casa la cistella ecològica?

;

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>