Macarrons de l’avi

macarrons-avi

macarrons-avi

Vet aquí una recepta d’aquelles ben clàssiques i que semblen molt fàcils però aconseguir uns bons macarrons no és només bullir pasta i afegir-hi salsa de tomàquet; és d’aquells plats, com la truita de patates per exemple, que depén molt de la mà de qui el fa. Us presentem els macarrons de l’avi perquè ell, l’avi Ariza, fa uns deliciosos que qui els tasta no els oblida. Li hem demanat la recepta i aquí els teniu

Ingredients (per aprox 3 racions)

  • 6 o 7 tomàquets madurs (o un pot de tomàquet triturat de Cal Valls però val la pena aprofitar que ara és encara temporada de tomàquets)
  • 1 ceba mitjana
  • 1 dent d’all
  • carn picada (en aquest cas hem utilitzat dues butifarres de Montsoliu i aprofitem per recordar-vos que el dilluns és el dia per encarregar carn! també hi ha l’opció vegetariana, podeu utilitzar soja texturitzada, a la bioteca en trobareu de fina i de gruixuda)
  • 125gr de macarrons per persona
  • formatge de La Selvatana per gratinar els macarrons
  • sal, oli d’oliva i òrenga i una mica de sucre panela

Preparació

Per fer la salsa de tomàquet el primer que farem és escaldar els tomàquets per poder pelar-los fàcilment. Després els obrirem per la meitat, els exprimem amb una mà per treure les llavors i els ratllarem.
Pelem i tallem la ceba i en una paella la sofregim a foc lent, juntament amb la dent d’all. Quan comenci a estar una mica transparent afegirem el tomàquet i ho deixarem a foc lent. Salem i afegim un xic de sucre per treure l’acidesa del tomàquet. I que faci xup xup durant ben bé 3/4 d’hora.
La carn la rostim en una paella i quan estigui daurada l’afegirem a la salsa de tomàquet que s’acabi de fer tot junt. Quan ja estigui gairebé enllestida hi podem posar una mica d’orènga.
Paral·lelament bullirem els macarrons en aigua amb sal. Quan estiguin cuits (el temps que posi en el paquet, en aquest cas hem utilitzat els de Riet Vell i posa 9 minuts de cocció) els escorrem i els passem per aigua freda per tallar la cocció i que quedin al punt.
En la mateixa olla on haurem bullit els macarrons els barregem amb la salsa de tomàquet.
Els posem en una safata, per sobre ratllem formatge (en aquest cas el de La Selvatana que es fon molt bé) i ho posem a gratinar. I ja tindreu uns excel·lents macarrons de l’avi!

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>