Hamburgueses de cigrons i albergínia

Hamburguesa cigrons albergínia

hamburguesa cigrons la bioteca

Avui us portem una recepta que fa temps fem i refem per trobar la ideal; parlem de les hamburgueses vegetals, una deliciosa alternativa a la carn i amb tota la proteïna de les llegums. A més de ser molt versàtils, perquè la fòrmula admet moltes possibilitats, són molt bones! La dificultat radica en trobar la textura adecuada perquè, amb aquestes hamburgueses el que sovint passa és que queden massa toves. Tot i que aquesta recepta que us presentem té una bona textura, som tot oïdes als vostres consells!

Ingredients:

Per a les hamburgueses

  • 220 gr de cigrons cuits (equival a un pot petit dels de Cal Valls)
  • 2 albergínies
  • 1 ceba tendra mitjana
  • 1 pebrot vermell mitjà
  • 30 gr de molla de pa
  • 3-4 cullerades de llet per remullar la molla
  • 1 ou
  • 3 – 4 cullerades de pa ratllat
  • sal, pebre
  • comí

Pa de pita

Per acompanyar

  • alvocat
  • iogurt La Selvatana (cremós, tipus grec)

Preparació:

Escalivem al forn l’albergínia el pebrot i la ceba. Un cop les tinguem cuites, les pelem i les trinxem, si ens quedés líquid, ho escorrem perquè la massa de les hamburgueses no quedi massa tova.
Triturem els cigrons però no massa, que quedi textura.
En un bol barregem les verdures escalivades amb els cigrons, afegim l’ou, la molla de pa remullada, l’ou i el pa ratllat. Salpebrem i també afegim comí a gust.
Deixem la barreja a la nevera perquè reposi una horeta.

No hem aconseguit que quedi una massa molt consistent sino més aviat tirant a tova, per tant, a l’hora de manipular-la i formar les hamburgueses ho heu de fer amb carinyo, però el resultat mereix la pena!
En una paella posem un raig d’oli a escalfar, ens mullem les mans per formar les hamburgueses, agafem una cullerada de massa i li donem forma d’hamburguesa i cap a la paella. Que quedi doradeta per ambdós costat, atenció a l’hora de donar-li la volta.

La pita la torrem a la torradora i les obrim; en una banda posem una cullerada (o les que vulgueu!) de iogurt i en l’altra coloquem l’alvocat a rodanxes, hi posem un xic de sal per sobre de l’alvocat així com un raig d’oli, i a sobre l’hamburguesa.

I a gaudir!

Sabeu que us portem la compra a casa? Si no us va bé apropar-vos a la botiga, nosaltres us portem els nostres productes! Aquí us expliquem com funciona.

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>