Guisat de seitan amb nyàmera i shitake al vi negre

seitan-amb-nyamera

seitan-amb-nyamera

Podriem fer una secció que es digués #sentitalabioteca perquè, com us dèiem a l’anterior recepta, cada client que ve a la botiga té una recepta per explicar, tots portem un cuinetes a dins! El cas és que les nyàmeres criden molt l’atenció, i això que és? li demanen al Luis (per cert que si voleu saber més sobre aquest tubercle teniu un post que ho explica) i la següent pregunta és, i això com es menja?

 

Doncs bé en una d’aquestes l’altre dia el Dudu li deia al Luis, “nosaltres ho fem amb seitan, shitake i vi negre” Ostres que bó! vaig pensar però la botiga estava a tope i no era el moment de preguntar i això com ho fas? Així que només amb el titular he fet una recepta, un guisat, que no sé si era exactament el que fa ell però ha quedat bastant bo. Som-hi?

Ingredients

  • 1 bola de seitan
  • 2 cebes
  • 3 nyàmeres
  • 1 bandeja de shitake
  • mig got de vi negre
  • oli, sal

Preparació

Tallem la ceba a rodanxes i la posem a foc lent en una cassola, que es vagi fent suament. Mentrestant netegem bé les nyàmeres sota el raig de l’aixeta, raspallant-les bé perquè no les pelem, la pell és comestible. La tallem a rodanxes ben fines i l’afegim a la cassola i deixem que es faci ben bé 10-15 minuts, juntament amb la ceba, a foc suau, amb la cassola tapada.

Tallem a tires el seitan i el saltegem en una paella amb una mica d’oli per daurar-lo.

Netegem i tallem a quarts el shitake i el saltegem, en la mateixa paella en la que hem daurat el seitan, 2 o 3 minuts.

Quan tinguem les dues coses les afegim a la cassola. Donem un parell de voltes a tot, salem, i hiafegim el vi, deixem la cassola destapada i pugem el foc perquè l’alcohol s’evapori (un parell de minuts). Tornem a baixar el foc, tapem, i ho deixem, a foc suau, 10 minuts.

Per acompanyar he fet un puré de patata però podeu provar amb un altre acompanyament. I  vosaltres, com cuineu la nyàmera?

 

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>