Guisat de bleda amb alga kombu

bledes-kombu

bledes-kombu

Fa anys, quan encara no es parlava gaire d’algues, la Caterina va començar a fer aquest plat, guisat de bledes amb alga kombu; és la delícia de les seves tres filles, molt bones cuineres elles també. Diu una d’elles, l’Estela, que quan la seva mare el fa, sempre cuina quantitats generoses perquè cadascuna s’en pugui endur a casa. Així que li hem demanat la recepta pel nostre blog perquè ens encanta provar coses noves i més si són ben sanes com aquest plat. Ens ha encantat! és una manera diferent de menjar bledes i la kombu li queda molt bé, som-hi!

Ingredients

  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 bon grapat de flocs d’alga kombu
  • 2 manats de bledes
  • 4 patates mitjanes
  • picada d’all, julivert i ametlles

Preparació

L’alga kombu necessita bastantes hores per hidratar-se així que si voleu fer aquest plat per sopar, poseu les fulles a remullar pel matí.

Comencem sofregint a foc lent la ceba i el porro perquè, com diu la Caterina, la cuina no vol presses. A mitja cocció hi afegirem l’alga i, sobretot!, reservarem l’aigua que hem utilitzat per hidratar-la. Mentrestant rentem les bledes i les tallem, el mateix fem amb les patates (aquestes a trossos petits). Quan ja estigui el sofregit fet afegirem la bleda i quan aquesta hagi reduit el seu volum serà el moment de posar les patates. Per cuinar-les utilitzarem l’aigua de remullar l’alga però no la tirarem de cop sinó que l’anirem posant de mica en mica, a mesura que les verdures vagin xuclant l’aigua. Cap al final afegirem la picada i deixarem tot plegat uns minuts més que faci xup xup. I ja tindrem una nova i diferent manera de menjar bleda!

L’alga kombu té un alt contingut en fibra, baix en greix i sense sucre. Té un alt contingut de vitamines B9 (àcid fòlic) a més de calci, magnesi, ferro i iode. 

*** Si voleu saber alguna cosa més sobre les algues, aquí teniu un resumen de la xerrada que va donar la Teresa Blanco a la bioteca.

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>