Galetes de carbassa amb espècies

galetes carbassa

galetes carbassa

Quan fa fred el que ve de gust és quedar-se a casa, calentons, amb un bon cafè o un té, manteta i llibre o peli…bé, però aquest cafè o té necessitarà quelcom per acompanyar-lo, no? Per això us proposem aquestes galetes de carbassa, la recepta la vam trobar en aquest blog, i nosaltres li hem afegit un toc especiat amb canyella i gingebre i hem variat una mica les quantitats de carbassa i sucre. Som-hi?

Ingredients

350 gr de carbassa cuita al forn o al vapor (per tant el pes és un cop pelada, abans de coure)

100 gr de mantega (l’heu de tenir a temperatura ambient, igual que els ous)

230 gr de sucre (sempre utilitzem panela, encara que no ho especifiquem a totes les receptes)

300 gr de farina

3 ous

1 cullerada de postres de canyella

1 cullerada de postres de gingebre fresc ratllat (o en el seu defecte, sec, en pols)

Preparació

Primer de tot coem la carbassa, ja sigui al forn o al vapor. Quan la tinguem, la trinxem fent un puré, hi afegim la canyella i el gingebre i reservem

Posem el forn a escalfar a 180º

Amb la batedora bateu la mantega i el sucre fins aconseguir una massa llisa, lluent (si teniu un robot de cuina tipus Thermomix utilitzeu l’accessori papallona o la pala i programeu 8 minuts velocitat 3’5, al principi haureu de baixar la barreja de les parets però després ja no caldrà)

Un cop ho tenim anem afegint els ous, un a un i no incorporem el següent fins que el primer estigui ben integrat a la barreja. A la Thermomix será velocitat 3’5, sense temps. Un cop ho tenim, retirem la papallona.

Afegim el puré de carbassa especiat i barregem

Finalment hi afegim la farina tamisada i el xic de sal i acabem de barrejar.

Us quedarà una massa espesa, com si fos per a un pastís (més espesa encara) però no la podrem amassar amb les mans ni utilitzar un talla galetes. De fet la textura d’aquestes galetes és més aviat esponjosa (bé la segona safata que vam fer la vam deixar uns minuts més del compte i van quedar més cruixents però no tan bones!).

En una safata poseu paper de forn i amb l’ajuda de dues culleres aneu dipositant la massa, atenció que creix una mica dins el forn així que no la poseu molt a prop una de l’altra. Amb aquestes quantitats teniu per dues safates de forn,

Les enforneu fins que es posin daurades, en el nostre forn a 170º amb calor abaix i a dalt les vam deixar 15 minuts (ja us dic, la segona safata s’hi va estar una mica més i van quedar massa fetes)

I ja tindreu unes galetones boníssimes per acompanyar un bon cafè o té!