Faves a la catalana

faves

faves

Avui us proposem una recepta de cullera que potser amb el temps que fa penseu que no s’escau gaire però no us penseu, no és gens pesada. Combinem dos productes de temporada que casen molt bé, les faves i els pèsols per fer unes faves a la catalana, un plat d’alló més tradicional.

Ingredients:

1 kg faves amb tavella

1/2 kg de pèsols amb tavella

1 manat de ceba tendra

1/2 mig manat d’alls tendres

butifarra negra

cansalada

unes fulles de menta i si no en teniu hi podeu posar una mica de romaní

2 copetes de vi blanc

1 copeta d’anís o brandy

sal i pebre

Preparació:

L’únic pas més farregós d’aquesta recepta és pelar faves i pèsols,per la resta és molt senzill. Així que el primer és pelar els dos ingredients principals. Reservem.

Piquem finament la ceba i l’all i en fem un sofregit en una cassola. Quan hagi agafat una mica de color hi afegirem la cansalada tallada a tires. Deixem uns minuts que es faci

Afegim les faves, els pèsols, el vi i l’anís o brandy i les fulles de menta, removem un parell de minuts i tapem la cassola amb un plat amb aigua a sobre que ja veureu es va evaporant. Ho deixem coure a foc suau 30 minuts i hi afegim la butifarra, tapem i deixem coure fins que estiguin fetes les faves i els pèsols que pot ser tranquil·lament mitja horeta més. I ja ho teniu!

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>