Fajitas de seitan

fajitas seitan

fajitas seitan

A vegades dels errors surten encerts; resulta que l’altra dia vam demanar al nostre proveïdor xips de blat de moro però no ens vam entendre i ens van portar tortillas de blat de moro. Ja que les teniem, vam aprofitar per fer un plat que feia moooolt temps que no feiem, fajitas! Però i si en comptes de fer-les de carn les fem de seitan, aptes per a vegetarians? doncs som-hi! i vet aquí un plat que per a nosaltres ja és tot un clàssic de sopar + sèrie (estem molt enganxats a House of Cards, des que tenim la petita que les sèries han reemplaçat les pel·lícules!) És super fàcil i boníssima, ja veureu.

Ingredients (per a 4 fajitas)

  • 1 paquet de tortillas de blat de moro
  • 1/2 bola de seitan
  • 1 ceba mitjana
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 alvocat madur
  • 4 cullerades de iogurt (opcional)
  • formatge ratllat
  • oli d’oliva i sal

Preparació

Tallem la ceba a rodanxes fines i la posem a foc suau perquè es faci a poc a poc, que quedi caramelitzada. També tallarem el pebrot, finet, i l’afegirem a la ceba perquè es facin tots a poc a poc.
En una altra paella saltegem el seitan tallat a tires fines, es tracta de dorar-lo una mica. Quan ho tinguem, ho afegim al sofregit de ceba i pebrot i salpebrem.
Un cop ho tenim és moment de farcir les tortilles. Primer cal escalfar-les una mica en una paella (sense oli) perquè les poguem embolicar. Un minutet per cada cantó, a foc suau.
Untem cada fajita amb una cullerada de iogurt de La Selvatana que és ben cremós i substitueix la crema àgria que s’utilitza per a fer les fajitas. Si no el poseu, no patiu, us quedaran igualment unes fajitas ben bones.
Trinxem l’alvocat amb una mica d’oli i sal i l’untem a cada fajita, quedarà barrejat amb el iogurt.
Repartim el farcit en quatre porcions perquè sigui equitatiu, i disposem una porció a la part de sota de la tortilla, per sobre formatge ratllat (ja sabeu que sempre utilitzem el de La Selvatana per aquestes coses) i l’enrotllem. No poseu el farcit al mig perquè no us quedarà bé i no serà fàcil de menjar (la gràcia és menjar-la amb les mans). Repetim l’operació amb la resta de tortillas
I ja tindreu unes estupendes fajitas per gaudir tot mirant una bona peli (o sèrie!)