Espinacs a la crema

espinaques-crema

espinaques-crema

 

 

Fa dues setmanes que van arribar els primers espinacs de la temporada, una verdura que ens agrada molt perquè és molt versàtil. La temporada passada us vam proposar una pizza i un arrós i ara és el torn d’uns espinacs a la crema, un plat molt tradicional. Hem seguit la recepta del blog de Claudia and Julia, una botiga d’estris de cuina que tot i ser online és molt propera. Als nostres espinacs a la crema els hi hem afegit un ou per allò de fer un dinar o sopar més complet. Anem a per la recepta!

Ingredients (per a 3 racions)

  • 2 manats d’espinacs (500 gr)
  • 1 ceba
  • 1 dent d’all
  • 1 grapat de panses
  • 30 gr de mantega o oli d’oliva
  • 100 ml de llet
  • 1 cullerada de farina
  • 3 ous
  • formatge per gratinar (nosaltres utilitzem el de La Selvatana)

Preparació

Netegem bé els espinacs i els escaldem en una olla amb aigua bullent, un parell de minuts. Els colem i els passem per aigua freda. Els apretem amb les mans per treure’ls-hi l’aigua i els tallem.

Piquem la dent d’all i la ceba i els sofregim en la mantega (o en oli d’oliva), quan estiguin ja una mica fets afegirem els espinacs i les panses, també tallades.

Quan ja tinguem gairebé cuits els espinacs, posarem la cullerada de farina i remourem bé. Després anirem afegint de mica en mica la llet, la idea és que vagin quedant cremoses, amb l’ajuda de la farina, no ha de sobrar molt líquid.

Una mica abans de tenir-ho enllestit posem a escalfar el forn.

Quan ja ho tenim tot lligat posem els espinacs en una safata una mica fonda o en recipients individuals. A sobre obrirem els ous i ho posarem al forn. Quan la clara estigui mig cuallada, retirem un moment del forn per posar-hi a sobre el formatge ratllat i ho tornarem a enfornar fins que es fongui el formatge. I a taula que no es refredi gaire!

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>