Cuscús amb verdures

cuscus verdures

cuscus verdures

No sé perquè no havia publicat abans aquest plat, tan senzill que és i tan bo! Ideal per als sopars, es pot fer durant tot l’any, simplement canviant les verdures. El de la foto és de bròcoli, però a l’estiu una mongeta rodona queda de fàbula! A més, s’hi pot afegir panses i un toc de parmesà ratllat. Deliciós!

Ingredients (3 /4 racions)

1 ceba mitjana
1pastanaga
1 bròcoli mitjà (500 gr aprox)
150 gr cuscús

parmesà ratllat a l’hora de servir-lo

un grapat de panses (opcional)

Preparació

Piquem la ceba i tallem la pastanaga a daus petits i les sofregim en una paella. Separem els ramilletes del bròcoli i els coem al vapor 5 minuts, no més, perquè quedin al dente.

Amb l’aigua de fer el bròcoli al vapor courem el cuscús. La proporció és una de gra per una d’aigua, aquí serien 150 d’aigua. Però he de reconèixer que a casa ho fem a ull: posem el cuscús en una safata, que quedi bastant pla i l’anem remullant amb aigua bullint, amb l’ajuda d’una cullera. Quan veiem que està empapat però que no sobra aigua, el tapem i el deixem uns minuts que absorbeixi el líquid. Potser no és gaire canònic però sempre el fem així i queda molt bé.

Quan ja està fet el bròcoli i el cuscús, ho afegim a la paella on tenim sofregides la ceba i la pastanaga. Ho removem i ho deixem a foc suau un parell de minuts.

A l’hora de servir, podeu ratllar una mica de parmesà al plat. I ja teniu un sopar boníssim, sà i fàcil de fer!

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>