Crumble de poma

crumble

crumble

Si hi ha una fruita versàtil de tardor, aquesta és la poma. Avui us portem un crumble, que en realitat es pot fer amb qualsevol fruita però el clàssic és el de poma.

Per fer-lo ens hem guiat per la recepta del bloc El invitado de invierno. Una bona poma golden, bona mantega (la de xanceda, sense dubte), farina, flocs de civada, sucre i canyella. I per acompanyar aquest crumble ens imaginem una crema anglesa suau i delicada que serveixi de llit…en aquesta ocasió no ens ha donat temps de fer-la però ens l’apuntem per la propera vegada que fem aquest crumble (perquè el tornarem a fer i segur que vosaltres també si el proveu).

Ingredients (per a una safata de forn d’uns 5 cm de fondària i 20 cm de llarg)

6 pomes golden pelades i tallades a daus

100 gr de sucre

canyella en pols

65 gr farina tamisada

60 gr de flocs de civada un xic mòlts

110 gr mantega molt freda

Preparació

– A la safata on enfornareu el crumble hi posem la poma tallada, una cullerada dels 100 gr de sucre i una cullerada de postre de canyella en pols. Remeneu bé i ho deixeu macerar mínim una hora (nosaltres ho vam deixar a la nevera tota la nit per enfornar el crumble al matí)

– En un bol poseu la farina tamisada, els flocs de civada mòlts (amb un molinet de cafè i si no en teniu, xafats amb un morter), la resta del sucre i la mantega tallada a daus petits. Es tracta de fer un serrí amb la punta dels dits, s’ha de treballar ràpid ( si heu fet massa brisa, és el mateix procediment, només que en aquest cas no afegirem aigua si no que ens quedarem en la part de les “migas”). Quan ja teniu la massa preparada, ho disposeu per sobre de la poma i ho col·loqueu al forn, prèviament escalfat, uns 25 min a 170. Aquest temps i temperatura és orientatiu, com sempre, heu de conèixer el vostre forn. En el nostre cas, que no tenim un de gaire bo, ho vam fer a 160, tapant la safata perquè no es torressin massa les “migas”.

La poma ha de quedar tova  i la massa cruixent. Amb una tassa de tè us semblarà que esteu dins un capítol de Downton Abbey ;)

 

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>