Croquetes de mill

croquetas-mill-vertical-copia

croquetas-mill-vertical-copia

Feia temps que teniem pendent fer aquesta recepta, però ho hem anat deixant fins que hem dit d’aquesta setmana no passa…perquè la que escriu això és molt croquetera i no m’acabava de fer el pes la idea d’unes croquetes alternatives. El resultat ha estat tan inesperadament bo que a partir d’ara no dubtaré en fer-les més sovint perquè a més d’estar boníssimes, són més lleugeres i molt més fàcils de preparar. Hem de puntualitzar, però, perquè dir croquetes de mill és com dir croquetes de beixamel perquè el que fa aquest cereal sense gluten és fer de massa, substituint la tradicional de farina i llet que duen les croquetes. Així que aquestes que us presentem avui són croquetes (de mill) de carbassó, pastanaga, ceba i una mica de formatge. Som-hi?

Ingredients (per unes 20 croquetes aprox ben generoses)

  • 140 gr de mill (2 tasses de café)
  • 1 ceba
  • 1 carbassó
  • 1 pastanaga
  • formatge
  • sal, oli
  • farina, ou i pa ratllat

Preparació

Primer de tot rentem el mill en un colador (finet, que no s’escapin els grans!) i el posem en una cassolà amb el triple d’aigua que de quantitat de mill. En aquest cas eren 2 tasses de café de mill doncs hi vam posar 6 i al final vam haver d’afegir 1 més. Ho posem al foc, amb una mica de sal, i quan arrenqui el bull ho coem a foc lent uns 20 minuts. Ha de quedar com unes farinetes, pastós.

Paral·lelament preparem el farcit, en el nostre cas, tallem ben fineta la ceba i el carbassó i ratllem la pastanaga i ho sofregim. Quan ja ho tinguem ho ajuntem amb el mill ja cuit i rectifiquem de sal. Com que som molt formatgers hi hem posat una mica de formatge ratllat de La Selvatana que ens ha servit per acabar de lligar la massa. La deixem refredar i ja podrem fer les boles, passar-les per farina, ou i pa ratllat i fregir-les. Ens consta que hi ha qui les cou al forn, amb pa ratllat només. Aquesta versió la provarem la propera vegada que fem aquestes fantàstiques croquetes, quin gran descobriment!

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>