Crema de porro i patata

Vichyssoise

Vichyssoise

Feia un parell de setmanes que no publicàvem cap recepta i això no pot ser! Avui tornem a la càrrega i ho fem amb una crema de porro i patata, una Vichysoisse però sense nata (bé, d’aquella manera perquè sí que porta una mica de formatge d’untar Xanceda…) no ens avancem! Anem a explicar aquest plat ja tant establert a casa nostra que, al contrari del que un podria pensar en veure el nom, és una interpretació estatunidenca de la sopa de porro i patata francesa. Per fer-la hem utilitzat com a referència la recepta que en dóna d’aquesta sopa la Julia Child només que hi hem posat molta menys aigua per fer-la més crema i no tant líquida (per cert que una altra diferència amb la Vichysoisse és que aquesta porta brou) Som-hi?

Ingredients (per 3 o 4 racions)

500 gr de porros (només la part blanca)
400 gr de patata (un cop ja pelada)
1 pera conference
500 gr d’aigua (si la voleu més líquida n’afegiu més, de fet a la recepta de la Julia Child indica un litre i mig! també és veritat que hi posa més patata)
2 cullerades de formatge d’untar Xanceda ( o créme fraîche)
sal i pebre

Preparació

Talleu a trossos no gaire grans ni petits els porros i les patataes a rodanxes. Poseu una mica d’oli a l’olla on coureu la patata i el porro i ho sofregiu 5 minuts. Afegiu l’aigua i ho coueu fins que les verdures estiguin tendres (si ho feu a l’olla exprés amb 5-10 minuts en tindreu prou)
Quan ho teniu sal pebreu i bateu amb la batidora elèctrica, que quedi ben fina. Afegiu el formatge o la créme fraîche i torneu a batre i ja la tindreu! A l’hora de servir-la podeu afegir uns encenalls de pernil ibèric o cibulet fresc tallat ben fi. Bon profit!

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>