Crema de pèsols

crema pèsols ingredients

crema pèsols ingredients

Els pèsols frescos són una delicia que cal aprofitar perquè no duren gaire! En aquesta ocasió us proposem una crema de pèsols exquisida i ben fina que hem tunejat amb un ou poché i bacon però que es pot prendre tal com us expliquem, sense més ingredients. Nosaltres l’hem fet amb la Thermomix seguint les explicacions del blog Velocidad Cuchara, adaptant-la una mica. Podeu fer-la sense Thermomix però necessitareu un bon turmix per aconseguir la mateixa finesa…

Ingredients:

  • 1kg pèsols (sense la tavella us quedaran aprox uns 400 grams més o menys. Ben important! no llanceu les tavelles que les utilitzarem per fer el brou
  • 1 porro (només la part blanca, la part verda l’utilitzarem també pel brou)
  • 3 cebes (una d’elles serà pel brou)
  • brou de verdures (com heu pogut comprovar el farem amb les tavelles dels pèsols, la part verda de les fulles del porro i una ceba)
  • sal i pebre
  • oli d’oliva

pèsols

Preparació:

El primer serà pelar els pèsols, paciència! Un cop els tinguem posarem aigua a bullir, millor en una olla exprés, i hi abocarem les tavelles dels pèsols, la part verda de les fulles del porro i una ceba, sal. Quan comenci a sortir el vapor de l’olla ho deixarem 15 minuts. Sense olla exprés deixeu bullir el brou uns 30 minuts.

Mentrestant, a la Thermomix hi posarem un bon raig d’oli d’oliva, que cubreixi la base del got, i l’escalfarem 5 minuts, Varoma, velocitat 2.

Afegirem la ceba i el porro a trossos i ho picarem 4 segons velocitat 4

Programem tot seguit 10 minuts, Varoma, velocitat 2

Afegim els pèsols i els sofregirem durant 5 minuts, Varoma, velocitat 2

Per últim afegim el brou que haurem fet, uns 500 grams, programem 5 minuts, Varoma, velocitat 3. Un cop passat el temps, comprobem que els pèsols estiguin cuits, rectifiquem de sal i ho triturarem 3 minuts, velocitat 7

Així, tal com us ho expliquem, està boníssima! Però si voleu fer un plat més complet podeu fer ous poché i tires de bacon o una mica de creme fraîche o parmesà ratllat i uns crostons de pa…deixeu volar la vostra imaginació i que vagi de gust!

crema pèsols tunejada horitzontal

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>