Crema de coliflor al curri (o a la mostassa)

crema-coliflor-curri

crema-coliflor-curri

Us enrecordeu d’aquells llibres de quan érem petits que tenies dues opcions per triar i acabaves llegint finals diferents? Doncs la recepta d’avui és una mica així perquè és una crema de coliflor que tunejarem o bé amb curri o bé amb mostassa, vosaltres trieu però, en tot cas, us assegurem que tindreu una crema excepcional. La recepta base l’hem tret del blog Directo al paladar i ells al seu torn del llibre de la Thermomix; el toc de mostassa ens ho va dir la Carla. Com ens agrada que compartiu receptes amb nosaltres!

Ingredients

  • 500 gr de coliflor (si la coliflor és gran, 500 gr seria la meitat)
  • 1 ceba
  • 1 patata
  • 20 gr oli d’oliva
  • 30 gr mantega (o només oli d’oliva)
  • 800 gr de brou de verdures o aigua
  • 120 gr de llet (podeu provar, si voleu, de substituir la llet amb alguna de les cremes vegetals per cuinar que tenim a la bioteca)
  • 1 cullaradeta de postres de curri // 3 cullaradetes de mostassa (sempre podeu afegir més si voleu)
  • sal i pebre al vostre gust

Preparació

Piqueu la ceba i la sofregiu en la mateixa cassola o olla exprés on bullireu la coliflor. Ho podeu fer només amb oli o amb oli i mantega.

Posem a escalfar el brou o l’aigua

Un cop tingueu la ceba, afegiu la coliflor i la patata tallades. Ho deixem un minut i hi afegirem el brou o l’aigua

Quan ja tingueu la coliflor i la patata cuita, afegim la llet i el curri (o la mostassa) i ho triturem tot que quedi una crema ben fina. Només quedarà sal pebrar al vostre gust i ja tindreu una crema diferent i ben bona! Per cert que a l’endemà encara està millor.

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>