Coca de verdures

coca-de-verdures

coca-de-verdures

Avui us proposem un plat que fa pels vespres d’estiu, o de tardor càlids com els que estem tenint; també us la podeu emportar a casa d’amics en aquells sopars en els que cadascú porta alguna cosa o per festes d’aniversari, de picnic…en fi, que qualsevol ocasió és bona per menjar-la perquè freda també és boníssima. Aquesta coca és ideal per fer-la ara que encara hi ha verdures d’estiu, com els pebrots o els carbassons, però també es pot fer a l’hivern, amb espinacs i ceba i formatge o bé afegint anxoves, la veritat que la podeu fer al vostre gust però la massa que us proposem fer és la ideal, n’hem fet unes quantes! Som-hi!

Ingredients:

Per a la massa (us surtiran per a dues coques, podeu congelar la meitat i així sempre teniu una massa a mà al congelador)

  • 500 gr de farina
  • 100 cc d’oli d’oliva
  • 200 cc d’aigua
  • 30 gr de llevat de forner
  • sal i un xic de sucre

Pel farcit (d’una coca, o sigui de la meitat de la massa)

  • 1 ceba
  • 1 tomàquet madur
  • 1 pebrot vermell
  • 1 carbassó

com us diem, és molt versàtil així que podeu variar les verdures, afegir-ne d’altres com l’albergínia o altres ingredients com la butifarra o les anxoves

Preparació:

Compteu que la massa necessita ben bé 2 o 3 hores de repós, la podeu fer al matí per sopar la coca al vespre.

Si teniu un processador d’aliments, tipus Thermomix, el que fareu és posar l’oli, l’aigua i el sucre, 1 minut, velocitat 1, temperatura 37 graus. Després afegiu la farina, la sal i el llevat desmollat i programeu 20 segons, velocitat 6. Feu una bola, ja veureu que queda la massa deslligada però és un moment fer la bola. No la treballem, no l’amassem gaire. La deixem reposar dins un bol, tapat amb un drap, en un lloc on hi hagi corrent d’aire.

A mà: simplement en un bol poseu la farina amb la sal i el sucre barrejades i al mig feu un forat i hi poseu l’oli i el got d’aigua tèbia i el llevat i ho treballeu fins aconseguir una bola de massa però el mateix, no la treballem gaire, simplement que aconseguim una massa lligada.

Quan ja la volguem cuinar, pre escalfem el forn a 180º. Tallem totes les verdures a daus petits i les salem. Agafem la massa i aleshores si que l’amassarem, que ens quedi una massa llisa, que la poguem extendre bé amb el corró. En una superficie llisa, posem una mica de farina i extenem la massa (recordeu que les quantitats són per a dues coques així que enrecordeu-vos d’estirar només la meitat que és la mida per a la safata del forn, l’altre meitat o bé feu una altra coca o la congeleu).

Un cop estirada la massa, la posem a la safata del forn (podeu pintar-la amb oli perquè no s’us enganxi o bé posar paper de forn) a sobre estenem les verdures i ho reguem amb un raig d’oli, nosaltres també hi posem romaní que li dóna un toc ben bo.

Ho posem al forn i calculeu 30 min aproximadament, sempre depenent del vostre forn, la coca ha de quedar daurada per sota i les verdures cuites. I ja tindreu la vostra coca de verdures!

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>