Bunyols de bacallà (amb pasta choux)

bunyols bacallà

bunyols de bacallà

El bacallà és l’estrella d’aquestes dates, per això us proposem uns bunyols de bacallà irresistibles, no sereu capaços de menjar-ne només un! Els fem amb pasta choux i, ho reconeixem, nosaltres emprem un robot de cuina, el Thermomix, per fer-los però qui ens ha donat la recepta, un cop més l’Ariza, assegura que no paga la pena utilitzar-lo ja que a mà és ben factible fer la pasta choux. Us deixem les dues maneres.

Ingredients

400 gr de bacallà desalat

1 dent d’all

julivert

per a la pasta choux

250 aigua
100 mantega
200 farina
xic de sal
xic de sucre
4 ous mitjans

oli d’oliva per fregir els bunyols

Elaboració amb el Thermomix

Trinxem el bacallà (ben escorregut d’aigua) i el julivert

Posem l’aigua, la mantega, el xic de sucre i  de sal i programem temperatura 100, velocitat 4, 5 minuts

Tirem la farina de cop, 20 segons a velocitat 4

Deixem reposar 5-10 min

Anem afegint els ous a velocitat 4, sense temperatura

Quan tenim la pasta choux, a velocitat 4 anem afegint el bacallà, uns segons fins que ho tinguem integrat.

Deixem reposar uns 15- 20 minuts i amb l’ajuda d’una cullaredeta de postres freg¡m els bunyols en oli ben calent.

Elaboració sense Thermomix

Trinxem el bacallà (ben escorregut d’aigua) i el julivert

En un cassó posem l’aigua, la mantega i la sal al foc i anem remenenant constantment i en el moment que comenci a bullir hi tirem de cop la farina tamisada, es desferà i obtindrem una pasta compacta que deixem atemperar. Un cop freda tornem a posar el cassó al foc i anem afegint els ous d’un en un  fins aconseguir una pasta amb una forma de tela d’aranya. Això és ben important! Quan hem arribat a aquest punt, fora del foc afegim el bacallà i ja tindrem la massa llesta per fregir els bunyols.

Per cert, ja us heu apuntat a rebre a casa la cistella ecològica?