Bunyols de bacallà (amb pasta choux)

bunyols bacallà

bunyols bacallà

El bacallà és l’estrella d’aquestes dates, per això us proposem uns bunyols de bacallà irresistibles, no sereu capaços de menjar-ne només un! Els fem amb pasta choux i, ho reconeixem, nosaltres emprem un robot de cuina, el Thermomix, per fer-los però qui ens ha donat la recepta, un cop més l’Ariza, assegura que no paga la pena utilitzar-lo ja que a mà és ben factible fer la pasta choux. Us deixem les dues maneres.

Ingredients

400 gr de bacallà desalat

1 dent d’all

julivert

per a la pasta choux

250 aigua
100 mantega
200 farina
xic de sal
xic de sucre
4 ous mitjans

oli d’oliva per fregir els bunyols

Elaboració amb el Thermomix

Trinxem el bacallà (ben escorregut d’aigua) i el julivert

Posem l’aigua, la mantega, el xic de sucre i  de sal i programem temperatura 100, velocitat 4, 5 minuts

Tirem la farina de cop, 20 segons a velocitat 4

Deixem reposar 5-10 min

Anem afegint els ous a velocitat 4, sense temperatura

Quan tenim la pasta choux, a velocitat 4 anem afegint el bacallà, uns segons fins que ho tinguem integrat.

Deixem reposar uns 15- 20 minuts i amb l’ajuda d’una cullaredeta de postres freg¡m els bunyols en oli ben calent.

Elaboració sense Thermomix

Trinxem el bacallà (ben escorregut d’aigua) i el julivert

En un cassó posem l’aigua, la mantega i la sal al foc i anem remenenant constantment i en el moment que comenci a bullir hi tirem de cop la farina tamisada, es desferà i obtindrem una pasta compacta que deixem atemperar. Un cop freda tornem a posar el cassó al foc i anem afegint els ous d’un en un  fins aconseguir una pasta amb una forma de tela d’aranya. Això és ben important! Quan hem arribat a aquest punt, fora del foc afegim el bacallà i ja tindrem la massa llesta per fregir els bunyols.

0 Comentaris

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>